隐私隐私明
诺斯斯·普瑞斯

本隐私隐私明适用于与任何SEGI机构注册的任何学生。

Notis Primasi Ini Adalah Untuk Pelajar-Pelajar杨梅德达迪曼纳·曼纳伊斯塔蒂斯

SEGI需要以各种格式收集和保留某些类型的数据,了解其当前,过去或潜在学生以满足其功能。遵守2010年的个人数据保护法('PDPA')此通知是向您通知您,您就正在处理的个人数据或由SEGI收集和进一步处理的权利以及数据的目的处理。 SEGI还将在您可以参考其所指的隐私政策后处理当前,过去或潜在学生和访客的个人数据 www.segi.edu.my..

Segi Perlu Mengumpul Dan Menyimpan Beberapa Jenis Data Tertentu,Dalam Pelbagai格式,Mengenai Pelajar-Pelajarnya Samada Yang Masih,Telah Lepas Atau Bakal Belajar Demi Memenuhi Fungsi Tertentu。 Dalam Mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010('Akta'),诺斯斯ini Bertujuan Untuk Memaklumkan Hak Anda Terhadap Data Peribadi yang Sedang Diproses Atau Yang Akan Dikumpul Dan Seterusnya Diproses Oleh Segi Disaming Menyatakan Tujuan-Tujuan Pemproseanya。 Segi Juga Akan Memproses数据Peribadi PELAWAT-PELAWAT SERTA PELAJAR-PELAJAR YANG MASIH,LEPAS ATAU BAKAL BELAJAR DI SEGI MENGIKUT DASAR PRIMASI YANG ANDA BOLEH RUJUK DI www.segi.edu.my..

用途:
图娟 - 图娟:

我们希望通知您,您的申请表中提供的个人数据和其他信息(统称为“个人数据”)以便注册到SEGI以及将不时收集和处理的其他个人数据与SEGI进行接触,将是由SEGI的持续使用和处理的,以便以下目的:

Kami Ingin Memaklumkan Bahawa Data Peribadi Dan Maklumat Lain Kepunyaan Anda(Sechara Kolektif,'Data Peribadi')Sebelum Ini yang Dinyatakan Di Dalam Borang Pergohonan和untuk kemasukan ke Segi Dan Data Peribadi yang Lain Akan Dikumpul Dan Diproses Dari SemasaKe Semasa Sepanjang Penglibatan和德安Segi Akan Diguna Dan Diproses Oleh Segi Bagi Tujuan-Tujuan Seperti Berikut:

a)维护学生记录(包括个人,学术或培训细节,)和学术或培训过程的管理(例如,方案交付,学术或培训审计,考试委员会,记录作用以及授予学位,证书等) );

a)Penyelenggaraan Rekod Pelajar(Termasuk Butan Peribadi,Akademik Atau Latihan,)Dan Pengurusan Akademik Atau - 漂泊 - 漂泊 - 漂泊 - 漂泊Latihan(Misalnya,Penyampaian课程,Akademik Atau Latihan审计,Lembaga Peperiksaan,Penyerahan Transkrip Dan Anugerah Ijazah,Sijil,Dan Lainahain) ;

b)管理学生服务,包括提供学习资源和设施,学生住宿,运输,移民,牧师护理和福利服务;

b)Pengurusan Perkhidmatan Bantuan Pelajar,Termasuk Peruntukan Sumber-Sumbelajaran Dan Kemudahan,Penginapan Pelajar,Pengangkutan,Imigresen,Penjagaan田园丹Perkhidmatan Kebajikan;

c)校友运营,包括校友活动的资金和通知,并提供校友福利;

c)Operasi校友,Termasuk kutipan Derma Dan Pemberitahuan Aktiviti-aktiviti校友丹Peruntukan Faedah-Faedah校友;

d)学生(提供咨询和支持的通过,除其他外,移民服务,学生服务,学生的住宿服务,辅导服务,学生俱乐部或协会,职业服务,实习,实习或其他工业参与);

d)penyediaan khidmat nasihat担sokongan kepada pelajar-pelajar(melalui,安塔拉lainnya,电脑服务imigresen,电脑服务bantuan pelajar,电脑服务penginapan pelajar,电脑服务kaunseling,kelab-kelab atau persatuan pelajar,电脑服务kerjaya,latihan amali,praktikum atau latihan PERINDUSTRIAN LAIN) ;

e)提供适用的额外课程活动(例如,学生领导计划,学生大使计划,外在界限,职业发展方案等);

e)Peruntukan Untuk Kegiatan Kurikulum Tambahan(Misalnya,程序计划Kepimpinan Pelajar,计划程序Kedutaan Pelajar,计划计划“外在约束”,计划计划Pembangunan Kerjaya,Dan Lain-Lain);

f)费用,学生贷款(包括学生贷款账户的创建,管理和管理)或奖学金加工,付款,收集,信用报告和债务恢复;

f)Bayaran-Bayaran,Pinjaman Pelajar(Termasuk Penciptaan,Pengurusan Dan Pentadbiran Akaun Pinaman Pelajar),Atau Pemprosean Biasiswa,Pembayaran,Kuptipit,Laptan Kredit Dan Tuntutan Semula Hutang;

g)进行调查和分析;

g)Kaji Selidik Dan Analisis;

h)监管或统计当局机构或机构要求的提交,研究和所有其他信息,包括教育部,马来西亚资格机构,人力资源部,人力资源部和技能发展部,彭班春南·普谢曼·曼乌斯·巴尔德,民政事务部移民部,佩尔巴多兰塔巴彭凡德·普吉尼亚尼亚·鲍曼·彭巴南·喀姆哈桑,以及学生祖国的国际学生,外国当局和大使馆或领事馆;

1H)penghujahan,penyelidikan担所有汽车maklumat LAIN阳dikehendaki奥莱pihak-pihak berkuasa regulatori atau agensi atau巴丹统计局termasuk kementerian pelajaran,agensi kelayakan马来西亚,kementerian苏木贝尔manusia担jabatan pembangunan kemahiran,pembangunan苏木贝尔manusia Berhad公司kementerian寻找及体验森美兰担jabatan imigresen, Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional,Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran Dan,Yang Berkaitan Dangan Pelajar Antarabangsa,Pihak-Pihak Berkuasa Asing Dan Kedutaan Asisulat Negara Asal Seseorang Pelajar Antatsbangsa TerseBut;

i)为您提供关于SEGI或相关公司的计划活动和服务的信息,或相关公司的计划,活动和服务;

i)Menyediakan Anda Dengan Maklumat Berkenaan Aktiviti-Aktiviti,程序计划,Dan Perkhidmatan-Perkhidmatan Segi Dan Perbadanan yang Berkaitan Dan antau Asau计划计划,Aktiviti-Aktiviti Dan Perkhidmatan-Perkhidmatan Yang Berkaitan Dengannya;

j)法律所需的内部和外部审计或披露或其他职能;

j)审计Dalaman Dan Luaran Atau Pendanahan Atau APA-APA Fungsi Lain Yang Dikehendaki Mematuhi Undeng-Condang;

k)管理,包括执行SEGI的权利,如开始法律程序,向信用报告机构进行报告等。

k)Pentadbiran,Termasuk Penguatkuasaan Hak-Hak Segi Seperti Memulakan展望Undang-Undang,Melapor Kepada Agensi Peliapan Kredit,Dan Lain-Lain。

l)可以在适用的特定程序或活动中具体列出的其他目的,并且当它可以在SEGI和您不时进入。

l)图娟Lain Sebagaimana杨Dinyatakan Sechara Spesifik Di Dalam Program-Program Atau Aktiviti-Aktiviti Khusus Yang Melibatkan Segi Dan Anda Dari Semasa Ke Semasa。

(集体,“目的”)

(Sechara Kolektifnya,“Tujuan”)

请注意,SEGI需要处理您的个人数据,但没有哪些我们将无法继续使用您的个人数据以任何以上目的。

Sila Ambil Perhatian Bahawa Adalah Perlu Bagi Segi Untuk Memproses数据Peribadi Anda,Di Mana Tanpa Data Peribadi TerseBut,Akan Menyebabkan Kegagalan Kami Menggunakan Data Peribadi Anda Untuk Mana-Mana Tujuan Seperti Di Atas。

请注意 以上,处理其个人数据的目的对于SEGI为开展其作为教育或培训机构的职能以及为您提供或将承担承包的服务至关重要。在您接受函件后,您在此同意为上述目的同意处理您的个人数据,除非您以书面形式表示。

Sila Ambil Perhatian., 巴瓦图图川迪atas di mana data peribadi diprose adalah penting bagi segi untuk menjalankan fungsinya sebagai institusi pendidikan atau latihan di samping menyediakan perkhidmatannya terhadap anda。 Setelah Penerimaan Surat Tawaran Oleh Anda,Anda Dengan Ini Bersetuju Data Peribadi Anda Diproses Bagi Tujuan-Tujuan Tersebut Melainkan Bantahan Dilakukan Sechara Bertulis。

请注意 但是,在PDPA下,您可以选择不同意,或随时撤回所有或任何特定目的。然而,由于上述目的被视为SEGI所必需的,以便对您开展其职能及其服务,因此您未能同意或撤回同意的所有或任何特定目的可能会影响或扰乱SEGI提供的职能或服务您和在达人的情况下,SEGI不得对此类干扰负责,并且可由SEGI视为适当终止其提供服务,以便向您提供服务,并索取偿还福利惠益授权。

Sila Ambil Perhatian. 瓦布布布拉曼阿克萨·贝多斯卡坎阿克拉,安达梅皮亚山麓山麓,阿伯利亚·巴利克斯·佩斯蒂瓜州帕达·比利拉·巴利亚马萨·卡佩萨·麦拉·曼纳·曼纳图娟·曼纳图namun,memandangkan tujuan tersebut二anggap penting bagi世纪untuk menjalankan fungsinya担menyampaikan perkhidmatannya kepada安达,kegagalan安达memberikan kebenaran atau menarik鲍利克kebenaran terhadap kesemua atau魔法-魔法tujuan tertentu BOLEH menjejaskan atau mengganggu fungsi-fungsi atau电脑服务世纪kepada安达担世纪tidak Akan Bertanggungjawab Terhadap Bangguan Perkhidmatan TerseBut Dan Boleh,Jika Dianggap Sesuai Oleh Segi Menamatkan Perkhidmatannya Kepada Anda Dan Menuntut Pembayaran Balik Faedah-Faedah Yang Diberikan Kepada Anda。

此外,请获悉,如果要求上述目的,您的个人数据可能被转移到马来西亚以外的地点,或者向SEGI的相关公司或合作大学或可能位于马来西亚境内或外部的机构。除了上述内容,您的个人数据将不会被故意转移到马来西亚以外的任何地方,或者被任何第三方披露。

Selanjutnya,Sekiranya Perlu Bagi Tujuan di Atas,Data Peribadi Anda Mungkin Akan DipindahkanKe Lokasi di Luar Malaysia Atau Dideahkan Kepada Perbadanan Atau Rakan Universiti Atau Institusi Segi Berkaitan Yang Terletak di Dalam Atau di Luar Malaysia。 Seterusnya,Data Peribadi Anda Tidak Akan DipindahkanKe Mana-Mana Tempat di Luarsia Atau Didedahkan Kepada Mana-Mana Pihak Ketiga Dengan Sengaja。

披露:
Pendanahan:

SEGI(通过学术或培训部门,学生服务和其他辅助部门)披上了您的各种接收者的信息,特别是:

SEGI(Melalui Jabatan Akademik Atau Latihan,Perkhidmatan Bantuan Pelajar,Dan Jabatan Sampingan Lain)Mendedahkan Maklumat Anda Kepada Pelbagai Pihak,Terutamanya:

a)您已授权在申请表中收到披露您的个人数据的人;

a)猩猩杨阳迪贝里库萨Untuk menerima maklumat data peribadi和seperti yang dinyatakan dalam borang permohonan pendaftaran anda;

b)SEGI的员工(仅限需要专为知识);

b)Kakitangan Segi(杨·菲尔卢·萨哈哈);

三)学生的保荐人(包括家长或监护人(如适用),perbadanan tabung pendidikan吉丁宜阵,perbadanan tabung pembangunan kemahiran,拨款委员会和包办代替)学术委员会,法律顾问和信用评级机构有关信用报告机构和偿还债务;

C)penaja pelajar(termasuk IBU BAPA atau penjaga(吉卡berkenaan),perbadanan tabung pendidikan吉丁宜阵,perbadanan tabung pembangunan kemahiran,巴丹 - 巴丹阳membiayai担agensi-agensi阳mewakili mereka)lembaga biasiswa,penasihat undang-undang丹agensi-agensi Penarafan Kredit Berhubung Dengan Laptan Kredit Dan Tuntutan Semula Hutang;

d)对学生的福利和福利有关的人,以及学生的学生的进展,如家长和家庭成员,大使馆或学生祖国的驻领(“关注人”)。

d)猩猩杨辉泉康帕赫特·凯西·斯基·丹·卡巴·帕拉·帕拉·佩拉·佩拉·佩拉·佩拉·佩拉·佩拉·佩塔·塞培尔·斯图拉·丹艾尔·塞拉哈拉(奥兰·贝尔肯纳)(“Orang Berkenaan”)。

e)监管或统计当局,机构或机构,包括教育部,马来西亚资格机构,人力资源部和技能发展部,Pembangunan Sumber Manusia Berhad;并与学生祖国的国际学生,外国当局,大使馆或领事馆有关;

e)Pihak-Pihak Berkuasa Statistik Atau Studatori,Agensi-Agensi Atau Badan-Badan Berkaitan Termasuk Kementerian Pelajaran,Agensi Kelayakan Malaysia,Kementerian Sumbangania Dan Jabatan Pembangunan Kemahiran,Pembangunan Sumber Manusia Berhad;担阳berkaitan dengan pelajar antarabangsa,pihak berkuasa ASING,kedutaan,atau konsulat国行ASAL seseorang pelajar antarabangsa;

f)民政事务部及移民局,教育马来西亚全球服务和其他当局,机构或服务提供商,用于处理移民签证,许可或批准。

F) Kementerian Dalam Negeri Dan Pihak Berkuasa Imigresen,“Malaysia Global Services”Dan Pihak Berkuasa,Agensi-Agensi Atau Pembekal-Pembekal Perkhidmatan Untuk Pemprose签证,许可证Atau Kebenaran Imigresen杨莱恩。

g)托管学生实习,实习或工业订婚的学生或组织的当前或潜在雇主;

G) Majikan Atau Bakal Majikan Pelajar Atau Conforisasi-Consorisasi Yanganjurkan Latihan Amali Pelajar,帕拉克·阿武拉明普林斯特利安;

h)与提供教育方案的合作伙伴或特许经营机构(包括合作伙伴或特许经营机构)的当前或潜在的教育提供者;

H) Pembekal Pendidikan Atau Bakal Pembekal Pendidikan Termasuk Rakan Atau Francais Institusi Yang Berkaitan Dengan Penyampaian Program Bagi Tujuan Pendidikan;

i)SEGI的服务提供商或代理商(仅限需要专为知识),例如但不限于学生保险政策的提供者,SEGI大学和学院信息技术系统,网络和软件的提供者,外包数据处理中心,招聘或计划代表,经理,联络员或代理,审计师,法律顾问和其他顾问。

一世) Pembekal-Pembekal Perkhidmatan Atau Ejen-ejen Segi(杨凡叻萨哈哈,彭贝卡尔·彭贝卡尔Pembekal-Pembekal Pelajar,Pembekal-Pembekal Sistem Teknologi Maklumat Kumpulan Kolej Dan Universiti Segi,Jaringan Dan Perisian,Sumber Luar Pusat Pemprossean Data,Wakil Pengurus,Koordinator-Koordinator,Juruaudit-Juruaudit,juluaudit-juruaudit,彭尔富尔州彭尔尔州彭尔德克鲁特(Pengurus),Undeng-Condang Dan弥补百货莱茵河。

j)参与执行SEGI的权利,如律师,法院或仲裁中心,信用报告机构(例如CTO)等。

j) Pihak Terlibat Untuk Penguatkuasaan Hak-Hak Segi Seperti Peguam,Pihak Mahkamah Atau Pusat Arbitrasi,Agensi Pelaporan Kredit(Contohnya CTOS)Dan Lain Lain。

请注意: 除非法律规定的特殊情况适用,否则将披露上述人员或未上述机构的披露。

SILA AMBIL Perhatian: Pendanahan Kepada Orang Atau Institusi Yang Tidak Tersenarai Seperti Di Atas Akan Dibuat Hanya Dengan Persetujuan Anda Melainkan Keadaan-Keadaan Tertentu Seperti Yang Dibenarkan Undeng-Undang。

请注意 上述授权的人或机构披露您的个人数据是由SEGI作为SEGI所必需的,以便将其作为教育或培训机构的职能以及向您提供您拥有或将要承包的服务。在您接受的函件后,您在此同意对上述目的处理您的个人数据,除非您以书面形式表示为SEGI。

SILA AMBIL Perhatian: 巴哈瓦·奥兰·阿武伊德·伊伯山库山塞亚萨塞皮亚迪伊斯塔斯·曼德·帕卡省普拉斯·塞加尔·佩加斯尼亚·斯内塔尼亚·斯内塔尼亚·斯内塔尼亚 - Setelah Penerimaan [Surat Tawaran] Oleh Anda,Anda Dengan Ini Bersetuju Data Peribadi Anda Diproses Bagi Tujuan-Tujuan Tersebut Melainkan Bantahan Dilakukan Sechada Bertulis Kepada Segi。

请注意 但是,在PDPA下,您可以选择不同意,或者在披露上述所有或任何具体人员或机构的任何时候撤回您的同意。尽管如此,由于上述目的被视为SEGI所必需的,以便对您开展其职能及其服务,因此您的未能在任何时候披露所有或任何具体人或机构的同意或撤回您的同意可能会影响或扰乱SEGI向您提供的职能或服务以及SEGI的职责,不得对此类服务的破坏负责,并且如果被SEGI视为适当的情况,可以终止其提供给您的服务并索赔偿还奖励偿还福利您。

Sila Ambil Perhatian. Walaubagaimanapun,Berdasarkan Akta,Anda Mempunyai Pilihan Untuk Tidak Bersetuju,Atau Menarik Balik Persetujuan Pada Bila-Bila Masa Terhadap Kesemua Atau Mana-Mana Orang Atau Institusi Khusus Yang Dinyatakan Di Atas。 namun,memandangkan tujuan tersebut二anggap penting bagi世纪untuk menjalankan fungsinya担menyampaikan perkhidmatannya kepada安达,kegagalan安达memberikan kebenaran atau menarik鲍利克kebenaran terhadap kesemua atau魔法-魔法红毛atau institusi khusus mungkin menjejaskan atau mengganggu fungsi-fungsi atau电脑服务世纪kepada安达担Segi Tidak Akan Bertanggjawab Terhadap刚盖帕迪马特丹TerseBut Dan Boleh,Jika Dianggap Sesuai Oleh Segi,Menamatkan Perkhidmatannya Kepada Anda Dan Menuntut Pembayaran Balik Faedah-Faedah杨Diberikan Kepada Anda。

请继续通知 如果您在任何时候撤销您的同意,您的同意向您的赞助商(如适用)或关注人员,SEGI保留向您的赞助商(如适用)或关注人士发生此类提款的权利。

Sila Ambil Perhatian. Sekiranya和帕布拉·比拉米拉Masa Menarik Balik Persetujuan Untuk Mendedahkan Mana-Mana Atau Kesemua Data Peribadi Anda Kepada Penaja(Jika Berkenaan)Atau Orang Berkenaan,Segi Berkak Untuk Memaklumkan Penaja Anda(Jika Berkenaan)Atau Orang Berkenaan Bahawa Pemberiankuasa TerseBut Telah Ditarik Balik。

其他权利
Hak-Hak Lain

SEGI承诺在安全条件下维护您的数据,并仅在2010年的个人数据保护法范围内处理和披露数据。上述详情表明了该通知的性质,但并非详尽无遗。请注意,SEGI依赖于其拥有的大部分数据:请帮助SEGI通过通知您的地址,个人详细信息或课程注册的任何更改来保持记录。

世纪memberi jaminan untuk mengekalkan数据安达secara斯拉末担memproses担mendedahkan数据tersebut汉雅寻找及体验lingkungan syarat-syarat AKTA perlindungan数据peribadi 2010 butiran INI menunjukkan sifat NOTIS pemberitahuan INI tetapi布坎secara menyeluruh。 Sila Ambil Perhatian Bahawa Segi Bergantung Kepada Pelajar Mengenai数据杨Disiman:Sila Bantu Segi Mengemaskini Rekod-Rekod Dengan Memaklumkan Sebarang Perubahan Alamat,Butiran Peribadi,Atau Kursus Pendaftaran Anda。

在2010年的个人数据保护法下,个人有权通过SEGI向他/她举行的当前个人信息的副本以及提出反对对导致损害和痛苦的数据处理的权利。

Di Bawah Akta Perlindungan数据Peribadi 2010年,Seseorang Indiopu Mempunyai Hak Terhadap Sesalinan Maklumat Peribadya杨Terkini yang Berada DidaLam Simpanan Segi Dan Hak Membantah Kepada Pemprosean Data阳山铃声kerosakan丹kesusahan。

您可以随时在您的任何时间进行书面查询,并在支付规定的费用后,以书面形式请求,以便通过向登记处提交此类请求来获取或更正您的个人数据或限制您的个人数据处理。

Anda Boleh Pada Bila-Bila Masa Membuat Semakan Sechara Bertulis Dan,Memohon Secharan Perkhidis Dan,Memohon Sechara Bertulis Supaya Dapat Mengakses,Atau Membetulkan Data Peribadi Anda Menghadkan Pemprossean Data Peribadi Anda Derebut Ke Bahagian Pendafterahkan Permohonan TerseBut Ke Bahagian Pendaftaran。

SEGI可能会修改或更新本隐私隐私明,以反映其隐私实践的任何更改。更新版本将在本网站上提供,您可以定期审查。

Segi Mungkin Mengubah Atau Mengemaskinikan Notis Primasi Ini Sekiranya Terdapat Perubahan Dalam Amalan Privasinya。 Versi Terbaru Boleh Didapati di Laman网Ini Yang Mana Anda Membaca Dari Masa Ke Semasa。

有关SEGI如何处理您的个人数据的更多详细信息,请参阅SEGI的隐私政策。

Untuk Maklumat Lanjut Bagaimana Segi Memproses数据Peribadi Anda,Sila Rujuk Polisi Primasi Segi。